Tu știi cum să-ți amenajezi terasa pentru a da o petrecere? Iată câteva idei!

Vara este momentul ideal să profiți de terasa ta. Ce loc poate fi mai bun pentru a sărbători serile lungi de vara decât la tine acasă, unde ai confortul necesar și poți să inviți toți oamenii dragi ție? Pentru a crea spațiul ideal pentru o petrecere, este necesar ca acesta să fie amenajat confortabil, cu gust și practic.

Iată care sunt principalele aspecte de care să ții cont pentru a-ți amenaja terasa cu gust!

  • Mobilierul de pe terasă este primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, precum și numărul orientativ de persoane pe care planifici să le inviți, poți opta pentru o masă de grădină cu mai multe scaune, niște tabureți de exterior sau, de ce nu, o canapea confortabilă cu perne mari și colorate. Dacă nu știi ce model poți alege, intră pe site și găsește aici o masă pentru terasă de la Homelux adaptată nevoilor tale. Masa poate fi elementul central al petrecerii, având în vedere faptul că în jurul ei se strâng invitații,. De aceea, acordă o atenție specială alegerii ei . În aceeași ordine de idei, gândește-te eventual să iei niște umbrele, care să vă ferească de soare în timpul zilei și pe care le poți împodobi cu luminițe seara. Ai în vedere materialul din care este făcut mobilierul pentru terasă și ține cont în alegerea lui dacă terasa este deschisă sau acoperită.
  • Pentru a aduce un strop de culoare locului, fie te decizi asupra unor aranjamente florale deosebite, fie poți obține acest efect cu hamace colorate de grădină. Este important să te decizi de la început ce fel de petrecere îți dorești, dacă invitații sunt mai relaxați sau dacă aerul va fi unul mai sobru.
  • În ceea ce privește mâncarea, opțiunea cea mai la îndemână este un grătar rapid, care poate oferi și un moment propice pentru ca invitații tăi să socializeze. De asemenea, dacă ești un împătimit al gătitului, poți achiziționa un cuptor pe lemne și să-i dai gata cu meniul tău chiar și pe cei mai pretențioși invitați.
  • În cazul în care petrecerea are loc seara, gândește-te și la capitolul lumini. Fie optezi pentru niște luminițe vesele care să ofere o lumină difuză, fie pentru niște torțe care se înfig in pământ, lumina este cu siguranță un factor important în crearea atmosferei. O altă idee interesantă ar fi să pui lămpi de grădină în iarbă sau să iei etajere și să le poziționezi acolo
  • În afară de aceste aspecte practice, poate îți dorești să conferi locului un pic din personalitatea ta. În acest sens, fii creativ și joacă-te cu spațiul. Ai putea, de exemplu, să instalezi niște leagăne, sau poate un balansoar pentru a da o notă ludică spațiului.

Poți avea și tu o terasă frumoasă și primitoare, unde toți invitații să se bucure de zilele și serile calde, urmând sugestiile enumerate mai sus. Este necesar să pleci de la o idee, să știi în mare cum vrei să arate terasa, iar ulterior să adaugi elemente care să întregească tabloul.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu