Sfaturi pentru șoferi: Aspecte de care să ții cont când îți alegi anvelopele de vară

Cu siguranță ești deja cu gândul la vacanță, la distracția care te așteaptă acolo. Înainte să pleci însă în concediu, ar fi indicat să verifici starea automobilului tău și să schimbi anvelopele de iarnă cu cele de vară, dacă nu ai făcut încă acest lucru. Autostrăzile din România nu se află chiar în cea mai bună formă, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care țara are cea mai mare rată de decese din cauza accidentelor rutiere la nivel European.

Iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont când îți alegi anvelopele de vară

Trebuie să reții că, spre deosebire de anvelopele de iarnă, cele de vară pot fi utilizate pe orice tip de șosea, pe plan umed sau uscat, păstrându-și calitățile intacte chiar și la temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Dacă anvelopele vehiculului tău sunt uzate, poți să intri pe Anvelope-oferte.ro, să vezi aici cauciucuri Austone de vară și să alegi ceea ce crezi că ți se potrivește cel mai bine. Ține minte, înainte de toate, următoarele aspecte cărora să le acorzi atenție pentru a te asigura că faci alegerea potrivită:

  1.     Fii atent la material

Ai putea fi tentat să crezi că materialul din care sunt confectionate cauciucurile nu contează prea mult. Din contră, tocmai el face diferența între anvelopele de vară și cele de iarnă. Pneurile destinate deplasării în sezonul geros sunt confecționate din materiale mai moi, astfel încât să se comporte mai bine în situația în care trebuie să facă față unui carosabil alunecos ori înghețat. În schimb, pentru a rezista cu brio temperaturilor ridicate din timpul verii, ar fi de preferat ca anvelopele să fie realizate dintr-un material mai rezistent.

  1.     Tipul mașinii tale

Deși ai putea crede că modelul ales nu contează prea mult, de fapt acest aspect este esențial pentru buna funcționare a autovehiculului. Anvelopele trebuie să fie în conformitate cu modelul de mașină pe care tu îl deții. În caz contrar, deși la o primă vedere e posibil să nu simți diferențe importante, pe termen îndelungat alegerea greșită a pneurilor va dăuna cu siguranță mașinii tale.

  1.     Ține cont de suma pe care ești dispus să o aloci

În general, anvelopele nu au un preț tocmai mic, ele reprezintă cu adevărat o investiție. Pentru a nu provoca o gaură prea mare în bugetul familiei, există și posibilitatea de a alege un model care să aibă indicele de viteză mai scăzut, dar aderența la fel de bună. Pentru a economisi pe termen lung, o bună alegere sunt variantele all seasons, potrivite atât vara, cât și iarna, mai ales dacă în zona în care locuiești nu sunt diferențe uriașe de temperatură între sezoane.

Indiferent de aspectele pe care tu le iei în considerare atunci când dorești să achiziționezi un set de anvelope, trebuie să fii conștient că nu faci acest lucru doar pentru a nu fi amendat în trafic, ci pentru binele tău și al familiei tale. Tu ai schimbat anvelopele în ultima perioadă?

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu