,,Marea Debarasare’’ de echipamente electrice și electrocasnice va avea loc în weekend la Turda

Turdenii au ocazia de a se debarasa de produsele electronice, electrice și electrocasnice pe care nu le mai folosesc, în cadrul evenimentului „Marea Debarasare” care va avea loc, mâine, 8 octombrie, la Turda.

Astfel, Primăria Municipiului Turda anunță că firma de salubritate S.C. Prival Servs Ecologic S.A va realiza colectarea acestui tip de deșeurilor de la cetățeni, în vederea gestionării eco-raționale, ce constă în tratare, reciclare, respectiv neutralizarea deșeurilor. În schimb, cetățenii vor primi tichete valorice de 30 lei pentru: frigidere, combine, congelatoare, lazi frigorifice, tichete de 20 lei pentru mașini de spălat rufe și vase, uscătoare de haine, aparate de aer condiționat, tichete de 10 lei pentru deșeuri electrice în greutate de minim 20 kg/buc. Menționăm că aceste tichete pot fi utilizate pentru orice tip de cumpărături în magazinele afiliate Ticket Cadou.

Colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice este importantă atât pentru sănătatea populației, cât și pentru cea a mediului înconjurător. Acestea conțin substanțe toxice care, dacă nu sunt depozitate corespunzător, pot ajunge în sol, aer, apă. De asemenea, sunt și reciclabile, din acestea se pot recupera cupru, nichel, sticlă, plastic etc.

www.ziar15minute.net
www.ziar15minute.net

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu