Activitati pentru dezvoltarea motricitatii fine la copii

În calitate de părinți, jucați un rol critic în dezvoltarea abilităților motorii fine ale copilului. Cel mai important lucru pe care îl puteți face este să oferiți oportunități distractive și interactive pentru copilul dumneavoastră. Dezvoltarea abilităților motorii fine în educația timpurie a copiilor ajută la construirea bazei unor abilități viitoare importante precum scrierea și îngrijirea de sine.

Este important să începeți să lucrați cu copiii pentru a-și dezvolta abilitățile motorii fine din timp. Abilitățile motorii fine se vor dezvolta și se vor îmbunătăți pe măsură ce inainteaza in varsta, este nevoie doar de tipul corect de practică.

Unii copii se pot lupta cu îndeplinirea sarcinilor care le folosesc abilitățile motorii fine. Acest lucru îi poate determina să devină frustrați și supărați atunci când nu pot îndeplini sarcinile zilnice. De exemplu, un copil poate avea dificultăți în a ține foarfeca și a tăia de-a lungul unei linii punctate. Acest lucru le-ar putea determina să fie frustrați de sarcină și să evite exercițiile de tăiere, deoarece consideră că este prea dificil.

Abilitățile motorii fine se dezvoltă treptat pentru copii pe măsură ce fac activități pentru a-și consolida mușchii și coordonarea. Asigurați-vă că păstrați distracția activităților motorii fine pentru copilul dumneavoastră! Cu cât vor mai mult să se joace și să exploreze cu activități care își dezvoltă abilitățile motorii fine, cu atât mai precise vor fi mișcările lor.

Activități pentru dezvoltarea abilităților motorii fine:

Colorarea , tăierea, , sa va jucati impreuna cu aluat, jocul cu blocuri de contructie sau puzzle-uri din lemn, desen pe trotuar sau acasa in caiete ,legarea pantofilor, mâncarea și tăierea alimentelor.

Este important sa alegeti cu atentie jucarii care permit dezvoltarea abilitatilor motorii fine, iar pe site-ul Briele gasiti jucarii din lemn alese cu grija de specialisti tocmai pentru a ajuta la dezvoltarea acestor abilitati in primii ani de viata.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu