Viorel Băltărețu (USR+): Podul peste Arieș va fi refăcut până la sfârșitul acestui an

Deputatul USR PLUS de Cluj Viorel Băltărețu a reușit să obțină răspunsuri clare despre situația podului peste râul Arieș, aflat pe DN1, la ieşirea din municipiul Turda spre Alba Iulia, aflat în curs de reabilitare:

La sesizarea mai multor cetățeni în ce privește starea podului, am solicitat oficial de la DRDP Cluj o informare asupra termenului de demarare a lucrărilor de reabilitare.
🆘 Pe lângă alte documente, am primit și copia răspunsului expertului tehnic din data de 5 martie 2021, iar răspunsul a fost unul îngrijorător: pe pod este prevăzut în mod expres ca ‘circulația rutieră să se efectueze doar pentru un șir de vehicule, în axul podului”, cu recomandarea fermă pentru ‘închiderea traficului pe pod’.
▶️ Am inițiat o întâlnire cu dl Cristian Octavian Matei, Primarul Municipiului Turda și reprezentanții DRDP CLUJ, SDN CLUJ, ARL SA, ACSA SA, în care am discutat demararea lucrărilor la pod.
👉 În acest moment, avem un termen asumat din partea tuturor celor implicați: în 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟐𝟐 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞, 𝐬𝐞 𝐝𝐚̆ 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐚 𝐩𝐨𝐝 și circulația va fi deviată pe strada Armatei și pe Strada 22 Decembrie.
O altă veste bună e că avem confirmarea din partea ARL (firma responsabilă de reabilitarea podului) că 𝐯𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚 𝐫𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐨𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐜𝐞𝐥 𝐭𝐚̂𝐫𝐳𝐢𝐮 î𝐧 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟐𝟐 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏, chiar dacă inițial stabiliseră începerea lucrărilor cu două săptămâni mai devreme (8 martie 2021).
🚧 În cadrul vizitei făcute în teren vinerea trecută, am sesizat starea proastă în care se află bucata de drum denumită Strada Armatei și pe care, după închiderea podului, se va muta tot traficul de pe pod.
▶️ Am insistat pe identificarea unei soluții de către DRDP Cluj, Primăria Turda și Primăria Mihai Viteazu – pentru a repara minimal Strada Armatei și a o aduce la un stadiu acceptabil pentru circulație. Am primit promisiunea că se va găsi o soluție.
▶️ Am solicitat și am primit confirmarea domnului Primar Matei că va analiza oportunitatea de a reabilita în următoarele luni (în paralel cu reabilitarea podului) și sectorul stradal cuprins între pod și sensul giratoriu din Turda. Consider că este cel mai bun moment pentru această lucrare și cel mai puțin deranjant pentru participanții la trafic.
Voi fi prezent din nou la Turda în 22 martie, ora 9:00, la demararea lucrărilor de reabilitare a podului. În următoarele luni voi urmări îndeaproape evoluția lucrărilor și voi sprijini deblocarea eventualelor probleme birocratice ce ar putea apărea.
În numele autorităților, îmi cer scuze anticipat turdenilor și în general cetățenilor ce vor trece în următoarele luni prin zonă, pentru disconfortul pe care aceste lucrări îl vor crea.
👍 Am încredere că, împreună cu toate părțile implicate, vom face un efort ca perioada reabilitării sa fie mai scurtă decât termenul maxim menționat mai sus. Știu că acest lucru e posibil, este nevoie doar de voință și mobilizare!”, susține parlamentarul clujean.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu