Semifinală Eurovision – 20 de tone de echipamente au fost coborâte în subteranul Salinei Turda

Organizarea semifinalei Eurovision în Salina Turda, la 90 de metri sub pământ, este o premieră absolută în istoria concursului. Artiştii vor urca pe scena amplasată în mina Rudolf, într-un decor care măsoară nu mai puţin de 42 metri înălţime, 50 de metri lăţime şi 80 metri lungime.

Pentru organizatori, instalarea a peste 20 de tone de echipamente în subteran a presupus un efort logistic uriaş. Mai mult de 13 km de cabluri electrice, fibră optică, triax şi de comunicaţii au fost desfăşuraţi pe un traseu de aproximativ 500 de metri.

Timp de şapte zile, elementele de scenotehnică şi aparatura au fost coborâte în vatra minei de sare prin vechiul puţ de extracţie, sâmbătă urmând să aibă loc primele repetiţii.

Pentru realizarea show-ului în condiţiile speciale din Salina Turda, organizatorii mizează pe un spectacol de lumini creat cu 70 de capete mobile inteligente şi 70 de proiectoare convenţionale, instalaţie de sunet cu boxe perimetrale şi 30 de m2  de ecrane LED.

Reamintim că semifinala Eurovision organizată în Salina Turda va avea loc duminică, 11 februarie a.c., începând cu ora 21:00.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu