Şcoala de Arte Cluj a deschis o secție de inţiere corală la Turda

Conducerea Școlii de Arte Cluj anunță că au fost deschise trei noi secții externe: o nouă secţie a cursurilor ţesut-cusut, la Mica, o alta – de inţiere corală – la Turda şi una de joc popular la Pădurenii, comuna Tritenii de Jos.

„În urmă cu ceva vreme exista o secţie exterioară a Şcolii de Arte Cluj, la Turda, iar acum am început cu o grupă nouă – la care s-au înscris 18 persoane iubitoare ale muzicii corale. Totul, pentru că respectivii sunt „dependenţi” de muzica noastră corală, activând în Corul „Armonia” al Casei de Cultură din municipiu.

Vârstele lor încep de la 17 ani şi ajung până la 60, făcând parte din cele mai diferite categorii profesionale. De pildă, avem în componenţă muncitori, chiar şi femei de serviciu  – dar şi avocaţi sau profesori – ceea ce dovedeşte că, indiferent de ocupaţie, muzica îi uneşte pe toţi”, a declarat dl. Sebastian Zăhan, expertul noii secţii de iniţiere corală, deschisă în municipiul Turda.

Referindu-se la perspectivele secţiei, dl. Zăhan mărturiseşte că noul început reprezintă încă o provocare, corul fiind înfiinţat chiar de el  în urmă cu 10 ani:

„Intrând sub patronajul Şcolii de Arte Cluj e limpede că vom fi de acum mult mai motivaţi, plus că ai noştri cursanţi îşi vor îmbogăţi cunoştinţele muzicale – asta pentru că în cadrul acestor lecţii de iniţiere corală vor avea loc şi ore de teorie muzicală.

Sperăm într-o performanţă sporită şi în ceea ce priveşte tehnica vocală, cunoaşterea unui repertoriu coral mai bogat şi – având în vedere numeroasele spectacole pe care le organizează Şcoala de Arte – suntem siguri că vom interfera şi colabora şi cu alte coruri, îmbogăţindu-ne permanent experienţa”.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu