Saint-Gobain a investit 50 de milioane euro pentru a produce gips-carton la Turda

Compania franceză Saint-Gobain a investit 50 de milioane de euro într-o linie de producție gips-carton, la fabrica din Turda, relatează Ziarul Financiar. Grupul deține în România mai multe fabrici, în care produce în principal materiale de construcții.

Principala investiţie derulată în 2023 a fost noua linie de gips-carton de la Turda. Investiţia a totalizat aproximativ 50 milioane de euro şi a fost finalizată în trimestrul al patrulea al anului trecut. Produsele fabricate pe această linie răspund nevoilor clienţilor din România, dar se adresează şi altor pieţe din regiunea Europei de Est“, spune Ovidiu Păscuţiu, CEO-ul Saint-Gobain România.

Tot anul trecut, grupul a demarat construcţia unui parc fotovoltaic pe terenul fabricii de sticlă Saint-Gobain Glass, din Călăraşi, în colaborare cu Engie România. Acesta este, în prezent, cel mai mare parc fotovoltaic on-site din România.

Francezii au mai alocat bani şi pentru un cuptor vertical de calcinare a gipsului la fabrica din Turda, care contribuie la scăderea consumului de energie cu peste 30%.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu