Remus Lăpușan: Mai multe locuri de muncă pentru tinerii din județ

Mesaj al liderului Pro România Cluj, Remus Lăpușan, candidat la președinția Consiliului Județean

Strategia pentru tineret dezvoltată de PRO România Cluj cuprinde proiecte care se vizează creșterea calității vieții tinerilor care provin din toate mediile de rezidență, din toate mediile sociale și cu toate nivelurile de școlaritate.

Vulnerabilitatea tinerilor provine dintr-o educație neadaptată cerințelor pieței, respectiv din lipsa de perspective privind găsirea unui loc de muncă adecvat.

În ceea ce privește educația tinerilor, avem mai multe probleme:
• accesul la educație și calitatea actului educațional, mai ales pentru tinerii din mediul rural. Sprijinirea școlilor pentru modernizare și atragerea de cadre didactice calificate și titulare este primul pas, dar trebuie să ne gândim ce facem cu adolescenții după terminarea școlii generale. Primăriile pot asigura transport pentru naveta la liceu pentru copiii din comune. Consiliul Județean poate înființa o linie de finanțare pentru tinerii din mediul rural care doresc să urmeze o facultate;
• curriculele educaționale nu sunt adecvate cerințelor de pe piața muncii, în cazul liceelor tehnologice și a școlilor profesionale – de la nivelul Consiliului Județean, putem media dialogul și colaborarea între școli și angajatori, astfel încât să programele școlare să fie adaptate realității, tinerii să aibă locuri de practică, iar la final să fie mai ușoară inserția acestora pe piața muncii.

În ceea ce privește locurile de muncă:
• sprijinim primăriile din comune pentru atragerea investitorilor în mediul rural, astfel încât tinerii să aibă posibilitate să se angajeze fără să fie nevoiți să plece de acasă;
• vom finaliza proiectele de dezvoltare a parcurilor industriale TETAROM – vom crea locuri de muncă pentru tineri cu diverse niveluri de educație, specializare, expertiză!
• vom crea centre de excelență unde tinerii cu capacități deosebite să fie consiliați pentru atingerea potențialului maxim!
• vom înființa centre de reconversie profesională pentru mai multe niveluri de calificare; de exemplu, un absolvent de științe politice poate, în câteva luni, să învețe un limbaj de programare care să îi deschidă calea către o carieră în IT

În 27 septembrie, fiți PRO tineret, fiți PRO Cluj, votați Remus Lăpușan – președinte al Consiliului Județean Cluj și echipa de consilieri județeni PRO România!

Produs de SC ELEMENTE ADVERTISING & CONSULTING SRL, la comanda Partidului PRO România – Cluj, Cod mandatar financiar: 21200010

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu