Proiectele lui Remus Lăpușan pentru zona Turda-Câmpia Turzii

Domnule Lăpușan, în Turda avem câteva probleme în ceea ce privește sistemul de sănătate. Ce soluții propuneți?

Într-adevăr, e inadmisibil să avem așa un deficit al infrastructurii spitalicești în zonă, în condițiile în care necesitățile populației sunt destul de mari. Vom acționa de urgență și cu prioritate pentru a moderniza și dota toate spitalele din județ, fie că vorbim de Turda, Dej sau chiar și Cluj-Napoca. În plus, ne gândim și la soluții pentru mediul rural. Eu am propus înființarea unor centre de îngrijiri primare de sănătate și intervenție de tip prim ajutor în toate comunele din județ, precum și modernizarea și dotarea corespunzătoare a spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean. E responsabilitatea noastră de bază să asigurăm servicii de tratament și îngrijiri medicale de calitate, pentru că provocările cu care ne confruntăm, și ca urmare a evoluțiilor de la nivel mondial, și ca urmare a îmbătrânirii accelerate a populației, sunt uriașe.

Cum credeți că am putea ține tinerii în orașele mai mici sau chiar în sate și comune?

Prin oferte de muncă și prin sprijin pentru a deține locuințe proprii. În ceea ce privește locurile de muncă, avem o întreagă strategie la nivel județean, de atragere de investitori, de dezvoltare de parcuri industriale, de înființare a unui Centru de Mentorat pentru susținerea antreprenoriatului și dezvoltarea de start-uri. Iar pentru locuințe, există câteva oportunități privind dezvoltarea unor programe județene pentru acordarea de stimulente, terenuri sau de resurse naturale (nisip, pietriș, lemn etc) în vederea construcţiei de locuinţe pentru tineri. E importantă și implementarea unor programe de tip ANL pentru categoriile profesionale solicitate de piața muncii.

Ați criticat ritmul în care se dezvoltă noi parcuri industriale la nivelul județului. Ce idei aveți totuși pentru a accelera puțin ritmul?

E o chestiune de management, de planificare strategică. Dacă faci un proiect bun și ai un manager bun pe partea de implementare, nu se poate să nu-ți iasă. Consider că vina îi aparține în totalitate lui Alin Tișe pentru stadiul în care NU sunt aceste parcuri. Și deja devine un handicap pentru această zonă lipsa infrastructurii favorabile cercetării și inovării tehnologice. Beneficiile pe care le-ar aduce la nivelul județului sunt enorme: dezvoltare economică, sprijinirea mediului de afaceri, know-how la cele mai înalte standarde și mai ales locuri de muncă. Pentru că noi facem politică pentru oameni și ne interesează ca fiecare om să simtă că-i merge bine când se finalizează un proiect de investiție strategică. De-asta ne zicem PRO România, pentru că ne pasă de români.

Produs de SC ELEMENTE ADVERTISING & CONSULTING SRL, la comanda Partidului PRO România – Cluj, Cod mandatar financiar: 21200010

Distribuie articolul

Lasă un comentariu