Rampa neconformă din Turda va fi complet închisă și ecologizată până în 15 decembrie

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj, împreună cu experții Inspectoratului de Stat în Construcții, proiectantul, inginerul și responsabilul tehnic cu execuția, au efectuat o vizită pe șantierul lucrărilor de închidere a rampei neconforme din Turda.

Potrivit informațiilor oferite de autoritățile județene, executantul lucrărilor tocmai a finalizat sistemul de capsulare al depozitului cu cele trei membrane geocompozite, special concepute pentru a realiza o închidere cât mai ermetică și eficientă a corpului depozitului. În paralel, se execută lucrări de așternere a straturilor de pământ, respectiv lucrări de împrejmuire a corpului depozitului prin montarea gardului și a porții de acces.

„Lucrările de închidere definitivă a depozitului neconform de la Turda sunt extrem de avansate, ele fiind apreciate de specialiști la un procent de peste 80%. Important e faptul că s-a finalizat impermeabilizarea lui iar până în data de 15 decembrie depozitul complet ecologizat va fi predat Consiliul Județean”, a declarat Alin Tișe, președintele forului administrativ județean.

https://www.facebook.com/cjcluj/videos/1479090245537919/

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu