Primăria Turda a inaugurat patru noi baterii de pubele subterane

Proiectul care prevede modernizarea sistemului de colectare a deşeurilor din Turda continuă. Autoritățile locale au inaugurat, astăzi, 12 octombrie, patru noi baterii de pubele subterane.

„Proiectul pilot prin care am testat acest tip de colectare, prin amplasarea pubelelor subterane pe str. Lianelor, s-a dovedit a fi extraordinar, zona menținându-se curată în permanență. Vom continua, până când vom reuşi amplasarea acestui tip de pubele în întreg municipiul”, a transmis primarul Cristian Matei.

Reamintim că primele pubele subterane din Turda au fost montate în urmă cu aproape un an, la sfârșitul lunii noiembrie.

„Sistemul funcționează ca un lift, mașina firmei de salubrizare este dotată cu pompa hidraulică. Se conectează un furtun la platforma pe care stau coșurile de gunoi și imediat prin presiune ridică tomberoanele. In viitorul apropiat vom organiza o dezbatere publică pentru a afla părerea populației, iar dacă se declară de acord vom realiza un program investițional, în Turda fiind nevoie, după o inventariere destul de sumară în acest moment, de circa 92 de astfel de baterii”, a declarat atunci primarul.

https://www.facebook.com/MateiCristianOctavian/videos/1708837102469106/

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu