Cota de facturare a apei uzate se va reduce cu 20% la Turda

Consiliul local al Municipiului Turda a aprobat, în decursul ședinței de săptămâna trecută, reducerea cotei procentuale de apă uzată la consumatorii casnici de la 100% la 80%, cota minimă prevăzută de lege. Reducerea va fi pusă în aplicare până la sfârșitul anului 2016.

Astfel, în urma acestei reduceri de 20%, suma pe care cetățenii o vor plăti pentru serviciile de furnizare a apei și pentru canalizare va scădea cu aproximativ 10% față de tarifele practicate de Compania de Apă Arieș în acest moment, raportate la un consum mediu lunar de 10 mc de apă.

„În urma solicitărilor venite din partea populației, coroborate cu rezultatele economice foarte bune, Compania de Apă Arieș SA a considerat oportună reducerea cotei procentuale de apă uzată iar în data de 06.05.2016 a adresat către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Apa Văii Arieșului’’ propunerea de reducere a cotei procentuale de apa uzată evacuată de consumatorii casnici de la 100% cât se facturează în prezent, la 80%”, au scris reprezentanții CAA pe pagina lor de pe o rețea de socializare.

Odată aplicate aceste reduceri, se va ajunge, cu aproximație, la tarifele practicate de CAA în anul 2013.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu