3 locuri din împrejurimile orașului TURDA pe care TREBUIE să le vezi vara aceasta

Turdenii știu, cu siguranță, că orașul nu duce lipsă de spații verzi și că au mai multe variante din care pot alege dacă doresc să petreacă niște ore în aer liber. Uneori, însă, o escapadă în afara acestuia devine necesară. Mai ales după o lungă perioadă de izolare, când încep să se relaxeze măsurile de siguranță și treptat urmează o revenire, pe cât posibil, la libertatea pe care toți o aveau înainte, o zi de contact cu natura poate fi remediul ideal pentru a uita de carantina la domiciliu.

În împrejurimile municipiului se află numeroase locuri de vis, ușor accesibile, unde poți respira aer curat în weekend. În plus, mișcarea este obligatorie după săptămâni întregi când a fost aproape imposibilă practicarea oricărui fel de activitate fizică, mai ales pentru cei care locuiesc la bloc. Ai nevoie doar de câteva lucruri indispensabile, iar cea mai importantă este încălțămintea comodă. Fără adidașii potriviți, riști să nu ajungi prea departe. În cazul în care aștepți de ceva timp o lungă ieșire, dar nu te-ai pregătit în acest sens, dă click pe link și asigură-te că excursia ta de o zi va decurge perfect.

3 obiective turistice aflate în apropiere de Turda pe care le poți vizita

  • Cheile Turului sau Cheile Turenilor

Acestea sunt situate la 13 kilometri de Turda și reprezintă un loc care îți va oferi priveliști de vis. Cheile Turului sunt o rezervație naturală protejată și au fost săpate de râul Valea Racilor. Au o suprafață de circa 25 de hectare, iar la marginea lor poți organiza un picnic pentru a te bucura de natură, te poți plimba sau poți face sport. Este bine să știi, însă, că dacă vrei să te aventurezi pe traseul pe parcursul căruia vei întâlni cascade și aproape 30 de peșteri, descoperind relieful sălbatic, trebuie să ai puțină experiență, deoarece acesta este destul de dificil. Dacă nu ai curajul să o faci, este suficient să te bucuri de ieșire, pregătind aparatul foto cu care vei surprinde fluturi, păsări și diferite specii de plante.

  • Cascada și Lacul Ciucaș

Din Turda poți ajunge cu mașina în această zonă în nu mai mult de jumătate de oră, ținând cont că ai mai puțin de 15 kilometri de parcurs. Cascada, deși nu are o înălțime mai mare de 5 metri, constituie un obiectiv turistic important care atrage numeroși vizitatori în fiecare an. Orice turdean a auzit, fără îndoială, vorbindu-se despre acest peisaj impresionant, dar poate nu a avut încă ocazia de a-l vizita. Alege o zi însorită în care nu se întrevede niciun nor, deoarece în lac poți face baie. Chiar dacă drumul până la acolo nu este chiar ușor de parcurs din cauza gropilor, momentele pe care le vei petrece merită tot efortul.

  • Cetatea Trascăului

Numită în trecut și Cetatea Colțești, este situată la aproximativ 30 de kilometri distanță de Turda. A fost construită la sfârșitul secolului al XIII-lea și a conservat până astăzi o parte din ziduri și cele două turnuri. Este un loc care oferă un peisaj extrem de frumos, încărcat de legende potrivit cărora aici există și astăzi un tunel subteran de unde sătenii curajoși în căutare de comori nu s-ar fi întors niciodată. Se spune că fantoma lui Enikö, fiica vice-voievodului Thorotzkay, care a construit cetatea, își face apariția în acest loc. Indiferent dacă ești sau nu interesat de aceste povești, o zi petrecută în natură, în care poți chiar și să parcurgi trasee turistice spectaculoase din zona Munților Trascău, îți va aduce pace și liniște. Dacă decizi să nu te limitezi la o simplă plimbare și să te aventurezi în zone abrupte, asigură-te că deții echipamentul potrivit.

În împrejurimile orașului Turda, la fel ca în toată Transilvania, poți găsi nenumărate imagini pitorești care, măcar pentru o zi, te vor rupe de rutina zilnică și te vor încărca de energie. Nu rămâne decât să stabilești ce loc vrei să vizitezi sau să vezi din nou, în cazul în care ești un împătimit al excursiilor și nu ai ratat până acum niciun peisaj din zonă.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu