Stațiile de autobuz, subiect de dispută între USR și PNL

Consilierul județean Ionuț Florea (USR) a intrat într-o dispută cu președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pe tema stațiilor de autobuz din Turda. Tișe susține decizia primarului Cristian Matei de a reduce numărul stațiilor în care opresc cursele interurbane, pentru ca acestea „să nu facă concurență” firmei locale de transport din oraș. Florea consideră aceasta o decizie arbitrară, care face rău tudenilor și ajută doar interesele autorităților locale.

Iată ce spune consilierul:

Am ridicat problema stațiilor de autobuz din Turda, destinate transportului intrajudețean, în ședința Consiliului Județean de ieri. Am făcut acest lucru, ca urmare a multiplelor sesizări ale cetățenilor care călătoresc din Turda spre Cluj-Napoca sau Câmpia Turzii și care acum trebuie fie să schimbe autobuzele, fie să parcurgă pe jos distanța dintre stații. Am solicitat respectarea contractului atribuit de Consiliul Județean firmei câștigătoare a licitației pentru cele două rute (Cluj-Napoca – Turda și Turda – Câmpia Turzii), cu păstrarea amplasamentului stațiilor de până acum, care au intrat deja în rutina de zi cu zi a turdenilor.

Dl. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, coleg de partid cu primarul din Turda, s-a transformat în susținătorul măsurilor arbitrare ale acestuia, care au redus numărul de stații în Turda de la 6 la 3, pentru ruta Turda – Câmpia Turzii licitată și atribuită de Consiliul Județean. În loc să se gândească la cetățenii care stau acum mai multe ore în frig din pricina inițiativei primarului din Turda, dl. președinte a devenit susținătorul desființării stațiilor, să nu cumva “să falimenteze firma de transport local” din Turda. Curios, dar între 2020 – 2023 (iunie), când rutele erau operate de un alt agent economic, se putea opri în stațiile din Turda și nu se punea problema posibilului faliment al firmei de transport local… Vechea dublă oca, bat-o vina!

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu