Semifinala Eurovision – un mare eveniment care pune Turda pe buzele tuturor

Pregătirile pentru cea de-a patra semifinală Eurovision, care va avea loc la Salina Turda în această duminică,  sunt pe ultima sută de metri. Concurenții vor urca pe scena amplasată în mina Rudolf, într-un decor care măsoară nu mai puţin de 42 metri înălţime, 50 de metri lăţime şi 80 metri lungime.

Ultimele informații legate de eveniment au fost subliniate, în cadrul unei conferințe de presă, de către Doina Gradea, director general interimar al TVR, Cristian Matei, primarul municipiului Turda, dar și de prezentatorii Diana Dumitrescu și Cezar Ouatu.

Ideea organizării concursului în Salina Turda îi aparține primarului Cristian Matei. Atât edilul, cât și directorul general interimar al TVR, au catalogat această inițiativă, care ulterior s-a și concretizat, ca fiind una plină de curaj.

„Când am aflat de această propunere am zis că este cel mai curajos om. Nu știu dacă noi, Televiziunea Română, avem curajul să organizăm un asemenea eveniment. Am stat, am calculat și am decis foarte repede că dacă vrem să scriem istorie în Televiziunea Română, în televiziunea din Europa, acum este momentul. Vă declar cel mai curajos primar”, a spus Doina Gradea.

Organizat la 90 de metri sub pământ, evenimentul este o premieră absolută în istoria concursului. Promovarea este cel mai vizibil beneficiu pe care semifinala Eurovision îl aduce municipiului Turda.

„Vreau să mulțumesc tuturor factorilor implicați în acest mare eveniment, care pune Turda pe buzele tuturor. Este un deziderat al nostru, al locuitorilor din Turda, al adimistrației publice locale, pentru ca Turda, prin tot ceea ce face, atât în plan turistic, cât și economic, să aibă o dezvoltare extraordinară în anii care urmează”, a precizat primarul turdean.

OEvenimentul este o provocare și pentru prezentatorii Diana Dumitrescu și Cezar Ouatu. Aceștia au declarat că sunt pregătiți în ciuda temperaturilor scăzute din interiorul salinei.

Eurovision este un eveniment organizat exclusiv pentru transmisiune live, însă Primăria Turda a reușit să obțină acordul Televiziunii Române pentru amenajarea unei zone de vizionare și la fața locului. Din cele 300 de locuri disponibile, autoritățile locale au stabilit ca 100 de invitații să fie distribuite turdenilor (lista câștigătorilor poate fi consultată aici).

Evenimentul va fi transmis în direct începând cu ora 21:00, pe canalele Televiziunii Române (TVR 1, TVR HD, TVR Internațional, TVR Moldova, TVR Cluj), accesul persoanelor va fi limitat, iar intrarea în Salina Turda se va putea face doar pe bază de invitație, din motive de securitate, impuse de parteneri.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu