Școala de Arte Cluj: tabără de iarnă pentru cursanții secției externe de la Turda

Cursanții secţiilor externe din Turda şi Câmpia Turzii, a Şcolii de Arte Cluj, au participat la prima ediţie a taberei de pictură de iarnă organizată la Săcuieu, în perioada 22-25 februarie a.c.

Cei 15 cursanţi, îndrumaţi de expert Felicia Răcean, au avut la dispoziţie pe parcursul taberei două teme de inspiraţie: Centenarul Marii Uniri şi „Peisajul hibernal”.

„Avem foarte mulţi cursanţi în zona Turdelor – secţiile de arte vizuale din Turda şi Câmpia Turzii, astfel că am iniţiat un proiect, intitulat „Artele Turdelor”, de consolidare a prezenţei noastre în zonă şi de convingere şi a altor iubitori ai artelor vizuale să se înscrie la Şcoala de Arte din Cluj.

Prezenţa celor două secţii externe a început la „Seara Artelor”, a continuat apoi la Galeria „ARTE”, cu o expoziţie a secţiei Câmpia Turzii, urmează, tot la această galerie, vernisajul d-nei expert Felicia Răcean –  sufletul artelor plastice din regiune – apoi, peste aproximativ o lună, o expoziţie a secţiei Turda.

Cât despre lucrările realizate la Săcuieu, cele cu Centenarul Marii Uniri o să colinde câteva galerii din ţară, unde avem mai multe parteneriate, cu şcolile de arte, iar lucrările pe tema „Iarna” o să fie expuse la galeriile Şcolii de Arte Cluj”, a declarat Vasile Corpodean, managerul instituţiei.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu