Prima zi a anului 2018 vine cu o taxă specială de salubritate în Turda

Primăria Turda informează că, începând cu data de 1 ianuarie 2018, pe raza municipiului se va institui o taxă specială de salubrizare, aplicată pentru turdenii care nu au încheiat un contract cu firma de salubritate. Valoarea acestei taxe reprezintă dublul tarifului perceput de PRIVAL S.A turdenilor care au deja încheiat un contract.

Astfel, fiecare proprietar, care nu are incheiat contract de prestări servicii de salubrizare cu operatorul – PRIVAL S.A., are obligația să depună la Direcția de Impozite și taxe (cam. 26), o declarație de impunere în vederea stabilirii taxei speciale de salubrizare. Declarațiile se distribuie gratuit de Direcția Impozite și taxe locale sau pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Turda (secțiune Impozite și Taxe Locale, subsecțiunea Formulare tipizate).

De asemenea, pe lângă această declarație, trebuie depuse și următoarele:

  • copie după act de identitate/CIF proprietar și act de identitate/CIF titular contract de închiriere / comodat (unde este cazul, respectiv în situația în care utilizatorul imobilului este altă persoană decât proprietarul);
  • copie contract de închiriere avizat de organul fiscal teritorial/copie  contract comodat întocmit conform legii, prin care se dovedește calitatea de utilizator al imobilului (unde este cazul).

Nedepunerea declarațiilor constituie contravenție și se sancționează, în cazul persoanelor fizice, cu amendă de la 279 lei la 696 lei, iar în cazul persoanelor juridice, cu amendă de la 1.116 lei la 2.784 lei.

De asemena, persoanele fizice și juridice care încheie contracte cu operatorul serviciului de salubrizare, în perioada Noiembrie- Decembrie 2017 sau ulterior, au obligația să depună o copie a contractului la Direcția Impozite și Taxe Locale, pentru a fi scăzuți din evidența fiscală privind taxa specială de salubrizare.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu