Poliția Locală Turda atrage atenția cetățenilor cu privire la păstrarea curățeniei în municipiu

În scopul conservării și dezvoltării parcurilor, spațiilor verzi din perimetrul municipiului Turda, dar și a respectării normelor de conviețuire socială, Poliția Locală reamintește cetățenilor că în conformitate cu prevederile HCL 212/2005 (actualizată 2016), au obligația :

  • Să păstreze curățenia pe trotuare, alei, parcuri, locuri de joacă pentru copii, alte locuri publice; (art.3, lit. c)
  • Să păstreze în bună stare de folosire a mobilierului urban amplasat în parcuri, pe străzi, stații pentru transportul local, alte locuri publice (bănci, jardiniere, lampadare, foișoare, coșuri pentru colecare Pet-uri, etc.); (art.3, lit.f)
  • Deasemenea, în conformitate cu prevederile art.20, lit. h este interzis accesul persoanelor cu câini în parcuri, spații de joacă pentru copii și în instituții.

Potrivit oamenilor legii, nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 400 – 800 lei, însă pentru a evita aplicarea măsurilor pecuniare, adresăm rugămintea turdenilor de a se conforma normelor legale în vigoare.

Totodată, cetățenii municipiului care observă sau iau la cunoștință în orice mod de încălcarea normelor de conviețuire socială și gospodărire a municipiului sunt rugați să sesizeze dispeceratul Poliției Locale Turda.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu