Locuitorii din zona Vâlcele – Aiton vor beneficia de curse regulate de transport public

Consiliul Județean Cluj a aprobat astăzi, 23 februarie, proiectul de hotărâre privind atribuirea licenței de traseu pentru transportul public de persoane prin curse regulate pe ruta Cluj-Napoca – Vâlcele – Aiton.

În urma parcurgerii procedurii legale, traseul T 79: Cluj-Napoca/ At. Fany Prestări Servicii S.R.L. – Vâlcele – Aiton a fost atribuit operatorului de transport Save Tour S.R.L., desemnat câștigător în urma licitației organizate în acest scop.

,,Sunt mulți cei care vor beneficia de pe urma hotărârii pe care am luat-o astăzi: locuitorii acestor sate care au un loc de muncă în Cluj-Napoca și fac zilnic naveta, elevii și studenții de aici ce frecventează cursurile unor unități de învățământ din Cluj, persoanele care beneficiază de servicii medicale în spitalele clujene și, nu în ultimul rând, cei proveniți din aceste localități și care își vizitează rudele.

Astfel, după cca. opt luni în care locuitorii din zonă nu au avut acces la transport în comun, procedurile de introducere a unei curse regulate au intrat în linie dreaptă, urmând ca în cel mai scurt timp traseul să fie operat efectiv”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

În perioada imediat următoare, după parcurgerea ultimilor pași procedurali în relația cu Autoritatea Rutieră Română, operatorul de transport Safe Tour S.R.L. va asigura curse regulate în zilele de luni până vineri, inclusiv, pe ruta Cluj-Napoca – Vâlcele – Aiton, frecvența acestora fiind de trei plecări pe zi din Cluj-Napoca, respectiv din Aiton.

În ceea ce privește orele de plecare a mijloacelor de transport din Cluj-Napoca spre Aiton, acestea vor fi: 5.55, 15.20, 17.15, respectiv din Aiton 5.10, 6.40 și 16.15.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu