La Turda, deșeurile se transformă în recompense pentru cetățeni! Primăria a inaugurat 5 stații Sigurec

Primăria Municipiului Turda, grupurile de reciclare Green Group și Romcarbon și asociația de transfer de responsabilitate Next Eco Recycling, au lansat în Turda 5 stații inteligente de colectare a deșeurilor, Sigurec City. Evenimentul de lansare a avut loc astăzi, 21 decembrie.

Stațiile Sigurec City din Turda pot fi găsite în următoarele locații: Calea Victoriei nr. 100, Strada Rapsodiei nr. 5,  Strada Libertății nr 4-6, Piața Basarabiei nr 1, Strada Lotus Nr. 2.

Modul de funcționare a stațiilor:

Turdenii pot aduce majoritatea deșeurilor reciclabile pe care le generează acasă, după sortarea lor pe categorii: ambalaje de plastic, sticlă, doze de aluminiu, hârtie, carton, echipamente electronice și electrice, becuri și baterii. În funcție de tipul și cantitatea reciclabilelor, aceștia vor primi pe loc contravaloarea deșeurilor în bani. De asemenea, banii vor putea să redirecționeze suma respectivă către o cauză socială. Recompensele pentru deșeuri se oferă numai peste cantități ce depășesc 1 kilogram/fiecare tip de deșeu.

„Green Group a lansat proiectul de colectare Sigurec în anul 2013, iar de atunci ne-am diversificat portofoliul soluțiilor de colectare adaptate cerintelor actuale ale cetățenilor. Stațiile Sigurec City au fost gândite pentru a răspunde nevoilor unor localități precum Turda, fiind ușor de amplasat în apropierea locuințelor. Cu ajutorul operatorului prezent în permanență la stații, colectarea se face conform standardelor de mediu”, a declarat Doinița Mihai, Manager de Proiect Sigurec.

Lansarea celor 5 stații de colectare marchează prima etapă de implementare a prevederilor din Acordul Voluntar semnat în august 2017 între Primăria Municipiului Turda și partenerii Green Group, Romcarbon, Next Eco Recycling și Prival Ecologic. Obiectivul principal al acordului este atingerea ţintelor obligatorii de valorificare a cantităţilor de deşeuri municipale generate.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite de site-ul primăriei (aici).

Despre Green Group

Green Group este cel mai mare parc de reciclare din România și Sud-Estul Europei, reunind șase companii specializate în gestionarea, reciclarea şi valorificarea deşeurilor:

  • GreenTech (cel mai mare reciclator pentru deșeuri PET din Europa),
  • GreenFiber Internațional (unul dintre cei mai importanți producători din Europa de fibră sintetică poliesterică),
  • GreenWEEE Internaţional (cea mai modernă fabrică de tratare a deşeurilor electrice şi electronice din România),
  • GreenLamp Reciclare (singurul reciclator din România care tratează echipamentele de iluminat uzate),
  • Green Glass Recycling (cea mai mare fabrică din România de reciclare a deșeurilor de sticlă),
  • Total Waste Mangement (furnizor integrat de servicii de gestionare a a deșeurilor).

Misiunea grupului este aceea de a promova soluţiile sustenabile de transformare a deşeurilor în resurse valoroase.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu