Încă 4 zile pentru a beneficia de reducerile la plata taxelor și impozitelor pentru anul 2017

Direcția Impozite Locale și Taxe Turda informează cetățenii că au mai rămas doar 4 zile până când mai pot beneficia de bonificația acordată la plata integrală a impozitelor aferente anului 2017. Pentru persoanele care achită până la data de 31.03.2017 obligațiile datorate pe întregul an 2017, Consiliul Local Turda a aprobat o bonificație de:

  • 10% în cazul impozitului pe clădiri, impozitului pe teren și a impozitului pe mijloacele de transport plătit  de persoanele fizice;
  • 5% în  cazul impozitului pe clădiri, impozitului pe teren și a impozitului pe mijloacele de transport plătit  de persoanele juridice;

După această dată, pentru obligațiile  aferente semestrului I 2017, neachitate la termen,  se vor percepe majorări de întârziere în cotă de 1% pe lună sau fracțiune de lună. Până la aceeași dată se mai pot depune declarațiile și rapoartele de evaluare.

De asemenea, în cazul  persoanelor fizice care dețin în proprietate clădiri nerezidențiale, evaluarea se efectuează o dată la 5 ani, iar în cazul persoanelor juridice evaluarea tuturor clădirilor aflate în proprietate se efectuează o dată la 3 ani. În caz contrar, se vor aplica cotele majorate de impozitare și anume:

  • 2% în cazul persoanelor fizice;
  • 5% în cazul persoanelor juridice.

Plățile se pot face atât la ghișeele de la Primărie cât și la punctele de încasări.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu