Festivalul de Bucătărie Turdeană va avea loc, în premieră, la Zilele Municipiului Turda

Autoritățile locale informează că, în premieră, în acest an, turdenii se vor putea delecta cu cele mai speciale bucate autohtone, timp de trei zile, în cadrul Zilelor Municipiului Turda.

Astfel, în perioada 11-13 august, bucătari de prestigiu vor prezenta pe aleile Parcului Central preparatele cele mai reprezentative ale localurilor turdene. Totodată, la eveniment vor lua parte și oaspeți din străinătate, care vor găti în fața tuturor, mâncărurile specifice țărilor din care provin.

Programul festivalului:

Vineri 11 august – Ziua 1
Începând cu ora 11.30, restaurantele turdene își vor prezenta cel mai special preparat, apoi urmând degustarea și asezonarea meniului specific local cu bautura. De asemenea, va avea loc și un târg de produse tradiționale.

Sâmbătă 12 august – Ziua 2
Bucătari din Franța, Polonia, Ungaria, Serbia și Ucraina vor face o demonstrație pe cinste! Fiecare va prepara o rețetă tradițională, specifică statului din care provine, urmând ca toate preparatele să fie date apoi la degustare.

Duminică 13 august – Ziua 3
În cea de a treia zi a Festivalului de Bucătărie Turdeană vom doborî un record, vom pregăti cel mai mare Balmoș din istoria Turzii! Circa 300 de litri de Balmoș vor delecta turdenii care vor participa! Toate porțiile vor fi distribuite gratuit!

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu