Angajații spitalului din Turda vor intra în grevă

Managerul spitalului din Turda, dr. Vasile Grumaz, informează presa că începând de luni, 31 octombrie, sindicaliștii turdeni, afiliați sindicatului Sanitas, vor intra în grevă pe o perioadă nedeterminată.

Medicii protestează împotriva inechităţilor salariale între aceleași tipuri de profesii, între spitalele neclinice și spitalele clinice și cer acordarea sporurilor pentru condiţii deosebite de muncă (care să fie adaptate la salariile actuale), acordarea tichetelor de vacanţă şi a tichetelor de masă pentru toţi salariaţii din sistemul de sănătate şi asistenţă socială.

Potrivit Agerpres, aceasta este ultima etapă a acțiunilor de protest ale Federației, care au fost demarate în septembrie, prin organizarea, în fiecare zi de marți, a unei acțiuni denumite generic “O marți a Sanitas”, pe 20 septembrie fiind pichetat Ministerul Muncii, pe 27 septembrie Ministerul Finanțelor Publice, pe 4 octombrie Ministerul Sănătății și pe 11 octombrie Palatul Parlamentului. Pe 12 octombrie a avut loc o grevă japoneză, cu purtarea de banderole albe.

 

 

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu